top of page

Sähköpotkulauta - Helppo tapa liikkua kaupunkiliikenteessä.

Sähköpotkulaudat tulivat Suomessa katukuvaan viime keväänä. Tieliikennelain uudistus viime vuoden alussa teki keveistä sähköajoneuvoista laillisia kulkuvälineitä. Työmatkan voi taittaa leppoisasti sähköpotkulaudalla seisten.

Mainostoimistossa työskentelevä asiantuntija ja digimies Tuomo Lampela hurauttaa viisi kilometriä pitkän työmatkansa sähköpotkulaudalla aina kun sää on suosiollinen. Voimakkaalla sähkömoottorilla varustettu Escoot sähköpotkulauta saavuttaa parhaimmillaan 25 kilometrin tuntinopeuden.

Sähköpotkulauta on monessa mielessä kätevämpi kuin esimerkiksi sähköpolkupyörä, Lampela toteaa.

Sähköpotkulauta Tuomo Lampelan työmatkakulkineena

Sähköpotkulauta on verraton ja ekologinen kulkuneuvo kaupunkiliikenteeseen

Sähköpotkulaudalla pääsee kaikkiin joukkoliikennevälineisiin, mikäli matkaa on syystä tai toisesta jatkettava bussilla tai tulevaisuudessa pikaratikalla. Sähköpotkulauta taittuu helposti kannettavaan muotoon tai sen voi nostaa kyytiin sellaisenaan. Laite painaa vain reilut 30 kiloa.

Sähköpotkulaudoista ja muista kävelyä avustavista, sähköisistä laitteista tuli laillisia kulkuvälineitä tieliikenteessä viime vuoden alussa. Tuomo Lampelan sähköpotkulauta luokitellaan suurikokoiseksi keveäksi sähköajoneuvoksi, koska sillä voidaan saavuttaa enimmillään 25 kilometrin tuntinopeus. Sähköpotkulaudan käyttöön sovelletaan samoja liikennesääntöjä kuin polkupyörän käyttöön.

Sähköpotkulaudalla on helppo liikkua kaupunkialueella. Kiireiset digimiehet ja -naiset voivat päräyttää sähköpotkulaudalla tapaamisesta ja kokouksesta toiseen suihkun raikkaana puku päällä ja solmio kaulassa. Sähköpotkulaudan kanssa ei tule hiki. Moottorikin on niin voimakas, että potkia ei tarvitse edes ylämäessä.

Jyrkässä mäessä meno tietenkin hidastuu, mutta vääntöä sähköpotkulaudassa silti riittää, Lampela lisää.

Tampereella uudella Härmälänrannan asuinalueella asuvan Lampelan mukaan kymmenen tuuman kokoiset ilmatäytteiset renkaat toimivat hyvin myös soratiellä.

Sähköpotkulauta on näppärä myös sisätiloissa

Sähköpotkulaudalla turvallisesti myös kauppakeskusten sisätiloissa

Viiden kilometrin työmatka sähköpotkulaudan päällä seisten vaatii luonnollisesti totuttelua. Lampelan mielestä tämä sopii kuitenkin erittäin hyvin toimistotyöntekijälle. Sähköpotkulauta on tukeva laite ja tuntuma sen käyttöön syntyy nopeasti.

Yhdellä latauksella sähköpotkulauta liikkuu 20—40 kilometriä. Tyhjentyneen akun lataus kestää 3—6 tuntia. Akun käyttöikä on jopa 5 vuotta. Sähköpotkulauta jaksaa kantaa maksimissaan 100 kilon painoista kuljettajaa. Käsikäyttöisillä jarruilla voidaan jarruttaa kumpaakin pyörää. Sekä edessä että takana on turvalliset ja laadukkaat levyjarrut.

Sähköpotkulaudalla nopeasti harrastusten pariin

Sähköpotkulauta kuljettaa sinut työhön, vapaa-aikaan sekä harrastusten pariin!


Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Tykkää meistä
  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • Google Classic
Edulliset Sähköpotkulaudat
bottom of page