top of page

Tietoa E-scoot Sähköpotkulautojen akuista ja akkujen lataamisesta

Olemme saaneet runsaasti kyselyjä koskien sähköpotkulautojen akkuja ja niiden huoltoa.

E-scoot sähköpotkulautojen toimintasäteeksi lupaamme noin 20 kilometriä, riippuen kuljettajan painosta, kaasunkäyttö tottumuksesta ja maasto-olosuhteista. Esim. suuressa ulkoilmatapahtumassa yksi lataus riittää hyvin kattamaan päivän tarpeen.

E-scoot sähköpotkulautojen mukana tulevien vakioakkujen latausaika on n. 6 tuntia tyhjästä täyteen. Laadukkaat ensiasennus akut säilyttävät varaustehonsa jopa 300 latauskertaa. Sähköpotkulautojen akkuja on suositeltavaa ladata aina käytön jälkeen täyteen, sillä tämä optimoi akkujen käyttöiän. Lisäksi on hyvä muistaa että AGM lyijyakut tulee aina säilyttää tasalämpöisessä tilassa, koska liian kuuma tai kylmä säilytyslämpötila lyhentää niiden käyttöikää.

Lyijyakuilla on normaalisti 12 voltin jännite, ja suuremmilla jännitteillä varustetut tuotteet ovat kytketty sarjaan (esim. 3 kpl 12V 36V jännitteen saavuttamiseksi). Lyijyakut ovat edullisia ja toimivat hyvin, kunhan niitä käsitellään asianmukaisesti. Lyijyakuillinen tuote tulisi ladata jokaisen käytön jälkeen, vaikka akku ei olisikaan täysin tyhjentynyt. Akun täyttä tyhjentymistä tulisi välttää, ja samoin varastointia ilman säännöllistä latausta. Suosittelemme lataaman akut vähintään kerran kuussa, vaikka tuote ei olisikaan käytössä.

Älä kuitenkaan pidä akkuja laturissa yhtämittaisesti yli 12 tuntia. Laturissa on vihreä merkkivalo, jonka palaessa akut ovat täyteen ladattuja ja lataus voidaan lopettaa. Punainen merkkivalo kertoo sen, että akut ottavat latausta vastaan ja lataus on käynnissä normaalisti.

Kauttamme saat myös edullisia varaosa-akkuja, jotka sopivat myös useimpiin muihin markkinoilla oleviin sähköpotkulautoihin.

Sähköpotkulaudan 36v varaosa-akku
Akku sähköpotkulautaan 36v
Sähköpotkulaudan 48v varaosa-akku

Akku sähköpotkulautaan 48v


Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Tykkää meistä
  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • Google Classic
Edulliset Sähköpotkulaudat
bottom of page