top of page

Tasapainoskootterin tulipalo: Sähköpotkulaudoissa ei vastaavaa ongelmaa

Edustamamme E-scoot sähköpotkulaudat ovat varustettuja turvallisilla ja suljetuilla lyijyakuilla, joten tasapainoskoottereiden kaltaista palovaaraa ei ole.

E-Scoot sähköpotkulautojen maahantuojan valikoimiin kuului aiemmin myös tasapainoskootterit.

Viime vuoden lopulla maailmalta alkoi kuulua ikäviä uutisia tulipaloista ja tapaturmista. Emme vakuuttuneet hoverboard valmistajien lupauksiin toimittaa palamattomia laitteita myöskään lähi-tulevaisuudessa, joten päätös jättää tasapainoskootterit toistaiseksi pois valikoimistamme oli helppoa.

Viimeksi viikko sitten lauantaina kärähti jälleen, kun Vantaalla tasapainoskootteri aiheutti räjähdys-mäisen palon omakotitalossa. Palo on jo toinen lyhyen ajan sisään Suomessa, jota epäillään tasapainoskootterin sytyttämäksi.

Tasapainoskootterin lithium akku on mitä ilmeisimmin Vantaan tulipalon syynä.

Tällä hetkellä kahta eri tasapainoskootteria tutkitaan Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin toimesta sähkölaboratoriossa, jonne on nyt pikaisesti toimitettu myös kaksi Vantaan paloon liittynyttä Flo-Board -merkkistä tasapainoskootteria. Lisäksi Pelastusopistossa on meneillään erillinen tutkimus laitteen palokuormasta.

Tulipalon sytyttäneen tasapainoskootterin ongelma liittyy mitä ilmeisemmin laitteen akkuun. Tukesin organisoimat tutkimukset ovat kuitenkin vielä kesken ja lopullisia tutkimustuloksia on odotettavissa reilun viikon sisällä.

Myöhemmin Tukes päättää, mihin toimenpiteisiin tutkimusten perusteella mahdollisesti ryhdytään. Vaihtoehtoina voivat olla laitteiden toimitus- tai myyntikielto tahi palautusmenettely, jossa myyjä tai maahantuoja kerää laitteet pois.

Myös Britanniassa ja Tanskassa tasapainoskoottereita on syttynyt palamaan käytön aikana ja laitteen latausvaiheessa jo useita.

Vantaalla tulipalon todennäköisesti aiheuttanut Flo-Board tasapainoskootteri on vedetty pois myyn-nistä aiemmin tällä viikolla.

Tasapainoskootterit poikkeavat muista vastaavista akulla ladattavista sähkölaitteista kuten esimerkiksi sähköpotkulaudoista ja ruohonleikkureista. Tasapainoskootterin pitää jaksaa kuljettaa jopa 120 kiloa ja kulkea toista tuntia 15 kilometriä tunnissa. Se tarkoittaa, sitä että energiaa tarvitaan hirvittävästi enemmän kuin muissa akkukäyttöisissä laitteissa.

Lisäksi Lithium akku on herkkä ns. ylilataukselle, jota lithium akku ei siedä. Ylilatauksen aikana akku saattaa muuttua epästabiiliksi kehittäen painetta ja lämpöä. Tämä. takia syyniin pitäisi laittaa myös tasapainoskoottereiden laturit.

Samsung akku on laadukkaan Tasapainoskootterin tunnusmerkki

Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Tykkää meistä
  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • Google Classic
Edulliset Sähköpotkulaudat
bottom of page