top of page

Sähköpotkulaudalla siististi ja vihreillä arvoilla kaupunkiliikenteessä.

Sähköpotkulauta kerää uteliaita katseita Tampereen pääkadun kahviloissa ja keskustorin ympäristössä.

”Tulevaisuus on sähköpotkulautojen ja muiden sähkökäyttöisten kulkineiden, koska ne ovat hiljaisia, taloudellisia ja saasteettomia", toteaa Tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja vihreän valtuustoryhmän jäsen.

Ammattikäyttöön suunniteltu sähköpotkulauta ei kuitenkaan ole mikään lelu. Koekäytössä oleva 800w malli kiihtyy helposti jopa 25 kilometrin tuntinopeuteen. Ohjaustangossa olevalla napilla nopeuden ja käytettävän tehon voi rajoittaa puoleen. Lauta itsessään on todella tukevan tuntuinen joten suuretkaan vauhdit eivät tunnu kovinkaan hurjalta.

Sähköpotkulaudan käsittely on helppoa. Virta-avaimesta käännetään virrat päälle. Moottoripyöristä tutulla kaasukapulan kääntämisellä päästään vauhtiin. Kaasu on portaaton ja hyvin tunnokas. Sekä etu- että takapyörässä on tehokkaat levyjarrut, joiden avulla potkulauta saadaan pysähtymään nopeasti ja todella turvallisesti.

Käyttötestissä huomioitiin kaasukapulan hyvä tuntuma ja nykimättömyys. Sopivan ja oikeaoppisen kaasunkäytön oppii todella nopeasti, joka tuo turvallisuuden tunteen kuljettajalla välittömästi. Potkulauta kiihtyy kiitettävästi tasaisella maalla. Tämä on hyvä ominaisuus kaupunkiliikenteessä.

Kaupunki käytössä sähköpotkulauta peittoaa polkupyörän. Hyvän jousituksensa ansiosta epätasaisuudet eivät tunnu pitkänkään ajon jälkeen käsissä tai jaloissa. Katukivetyksen ylitys on helppoa ja turvallista ilmatäytteisten renkaiden ja hyvän maavaran ansiosta. Kaupunkiliikenteessä muutaman sadan metrin pyrähdyksiin potkulauta on täysin ylivertainen. Jalkakäytävällä liikkuminen, pysähtyminen ja pysäköinti on nopeaa ja vaivatonta.

Muutamien kilometrien matkat kaupungin keskustassa taittuvat yhtä nopeasti kuin polkupyörällä. Sähköpotkulautailija ei tosin hengästy eikä hikoile.

Sähköpotkulauta ei ole täysiverinen joka sään ulkokäyttöpeli, ja sillä ei saa ajaa kosteissa olosuhteissa, talvella tai sateisella säällä. Lisäksi laitteen käyttöohjeissa selkeästi mainitaan, että takuuseen eivät kuulu vauriot, jotka johtuvat esimerkiksi temppuilusta, hyppimisestä tai muustakaan tavallisesta ajosta poikkeavasta toiminnasta.

Ulkokäytön rajallisuudesta huolimatta sähköpotkulauta on erinomainen yhdenhengen sähköinen henkilökuljetin, että sen tulevaisuus ja yleistyminen kaupungeissa ja kevyenliikenteen väylillä on taattua. Vuoden vaihteessa hyväksytyssä lakiehdotuksessa ko. ajoneuvokategoria hyväksyttiin yleisille teille.

Lakimuutoksen tavoitteena on lisätä pienitehoisten ja saasteettomien sähkömoottorikäyttöisten liikkumisvälineiden käyttömahdollisuuksia.

Sähköpotkulauta työhön ja vapaa-aikaan


Ajankohtaista
Uutiset ja tiedotteet
Tykkää meistä
  • Facebook Classic
  • Instagram Social Icon
  • Google Classic
Edulliset Sähköpotkulaudat
bottom of page